כמה כסף הפסדת מביצוע פעולות שאתה יודע שאסור לעשות?
למה אתה לא עושה את מה שאתה יודע שעליך לעשות?
למה אתה חוזר על אותן טעויות שוב ושוב?
איך יוצאים ממעגל ההפסדים?
התשובות לכל השאלות האלה נמצאות במרחב המנטאלי...

יום חמישי, 14 ביוני 2018

כמה כסף הרווחתי ביום ללא עסקאות?


היום לא עשיתי עסקאות. שום סיבה מיוחדת, השוק פשוט לא סיפק לי הזדמנויות. ובכל זאת הרווחתי כסף. רוצים לדעת איך וכמה?

טוב ששאלתם.

אם בממוצע הרווח החודשי שלי הוא 10% על התיק, ובחודש יש 20 ימי מסחר, המשמעות היא שבכל יום אני מרוויח בממוצע כחצי אחוז. לא מדובר בגימיק או בתרגיל פסיכולוגי, אלא בהבנת המהות האמתית של עבודת הסוחר.

אין לי שליטה על מספר האיתותים שהשוק יספק בכל יום, וגם אין לי שליטה על התוצאות של כל אחת מהעסקאות. מה שכן נמצא בשליטתי זה היכולת להופיע בכל יום לעבודה ולפעול בדיוק בהתאם לכללי אסטרטגיות המסחר שלי. ואני יודע שאם אופיע כל יום לעבודה ואפעל באופן ממושמע בהתאם לאסטרטגיות המסחר שלי ארוויח בממוצע 10% לחודש.

זו תובנה מאוד חשובה. המפתח לרווחים שאני מפיק (וגם לאלה שאתם מפיקים) אינו מספר האיתותים שאקבל או התוצאה של טרייד כזה או אחר, אלא עצם ההופעה ליום העבודה והמשמעת. ומכיוון שבחודש ישנם 20 ימי עבודה המשמעות היא שבכל יום בו אני מקיים את שני התנאים האלה אני מרוויח בממוצע חצי אחוז על התיק. זה נכון בין אם השוק לא סיפק אף איתות, בין שסיפק חמישה איתותים שכולם הרוויחו, או שלושה איתותים שכולם הפסידו.

אחת מהסיבות שבגללן אני מקפיד על ביצוע מחקרים מקיפים ואיסוף סטטיסטיקות נרחבות הן על אסטרטגיות המסחר שלי והן על תוצאות המסחר בפועל היא כדי שיעמוד לרשותי הנתון הזה – מהי התשואה הממוצעת שאפיק בחודש אם אהיה ממושמע? זו גם הסיבה שאני מתעקש עם תלמידיי שגם הם יבצעו את המחקר ויחשבו את הסטטיסטיקה. כאשר הנתון הזה קיים, אני יודע בדיוק מה הערך של כל יום עבודה בלי קשר למספר האיתותים שקיבלתי באותו היום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה