כמה כסף הפסדת מביצוע פעולות שאתה יודע שאסור לעשות?
למה אתה לא עושה את מה שאתה יודע שעליך לעשות?
למה אתה חוזר על אותן טעויות שוב ושוב?
איך יוצאים ממעגל ההפסדים?
התשובות לכל השאלות האלה נמצאות במרחב המנטאלי...

יום שבת, 31 במרץ 2018

ניתוח השווקים לקראת שבוע המסחר הקרוב

הרבעון הראשון של שנת 2018 הסתיים, והגיע הזמן לסיכומים ראשונים...
המטבע החזק ביותר בעולם ברבעון הזה היה הפזו המקסיקני (MXN) שהתחזק ביותר מ- 8% ביחס ל- USD. מבין המטבעות המרכזיים ה- JPY היה זה שהתחזק הכי הרבה. ה- USD נחלש בכ- 2% במהלך הרבעון הזה. בלי ספק מדובר בתוצאה טובה עבור האמריקאים מכיוון שעלויות הייבוא לארה"ב עלו, בעוד מצבם התחרותי של היצואנים האמריקאים השתפר.

ה- BITCOIN, האלוף הבלתי-מעורער של שנת 2017, סיים את הרבעון הראשון במחיר של כ- 6,700$, כשליש ממחיר השיא שנקבע במהלך חודש דצמבר 2017.

מדדי המניות בבורסה האמריקאית פתחו את הרבעון (והשנה) בעליות של כ- 7% ויותר, אך מאז סוף חודש ינואר השתנה הכיוון, וכעת הם נמצאים נמוך יותר מאשר בפתיחת השנה.

מבחינה אישית, הרבעון הראשון היה מוצלח מאוד הן במסחר התוך-יומי (day trading), והן במסחר במסגרות זמן גדולות יותר. אשתף אתכם בתוצאות באחד מהוובינרים הקרובים.


שבוע המסחר שחלף
שבוע המסחר המקוצר הסתיים, למעשה, ביום חמישי בגלל חופשת הפסחא של הנוצרים.

המטבעות החזקים ביותר בשבוע שחלף היו ה- NZD, ועוד יותר ממנו ה- USD. המטבעות החלשים ביותר היו ה- GBP ויותר ממנו ה- JPY. ה- BITCOIN המשיך בדרכו דרומה, בעוד מחירי הזהב והכסף סיימו שבוע אדום בתוך טווח הדשדוש שמאפיין אותם בחודשים האחרונים. מדדי המניות בצעו תיקון קטן לירידות החדות מהשבועיים הקודמים.


שבוע המסחר הקרוב

הבהרה:
הרעיונות המוצגים בהמשך נועדו לצורכי לימוד בלבד. בהחלט יתכן שכאשר הטריגר על עסקאות אלה יופעל אני אבחר משיקולים שונים להימנע מחניכת עסקאות עליהם!
אם ברצונכם ללמוד את כל, או חלק, מאסטרטגיות המסחר שלי על בוריין הקישו כאן


שבוע המסחר הקרוב מתחיל ביום חופש באירופה. נכון ששווקי המט"ח פעילים (כפי שהיו גם ביום שישי כאשר הןאירופה והן ארה"ב היו בחופש), אך מבחינתי שבוע המסחר במט"ח ייפתח רק ביום שלישי. מכיוון שבמסגרת זמן יומית איני ממליץ לסחור ביום הראשון של השבוע, בפועל המסחר המסחר במסגרת זמן יומית ייחל ביום רביעי בבוקר. במסגרת זמן 4 שעתית ובביצוע day trading במט"ח, אתחיל לפעול ביום שלישי בבוקר.

EUR/GBP
עליית המחיר מעל לשיא של יום שלישי האחרון (הקו הירוק) תשלים תבנית היפוך מבוססת רצועות בולינג'ר ותספק איתות לרכוש את הצמד. את פקודת קטיעת ההפסד יש למקם מתחת לשפל של התיקון (הקו השחור), ויעד הרווח צריך להיקבע כך שיספק רווח זהה לגודל הסיכון שנלקח בעסקה.






מעניין לשים לב שבמסגרת זמן 4 שעתית, איתות רכש הופעל כבר ביום חמישי על-ידי אסטרטגיית חזרה למגמה.







בפרספקטיבה רחבה יותר רואים שמאז תחילת חודש אוקטובר 2017 הצמד כלוא במעין תעלה יורדת. השיפוע של התעלה קטן יחסית, ולכן במקרה הספציפי הזה אין לדעתי מניעה מחניכת עסקת רכש, אך באופן עקרוני כאשר המחיר כלוא בתוך תעלה יורדת אני ממליץ להימנע מעסקאות רכש.







GBP/CHF
תמונת ראי של הצמד הקודם, רק שכאן עצמת העליות שקדמה לתבנית ההיפוך המתגבשת היתה רבה יותר.








EUR/CAD
עוד תבנית היפוך, הפעם היא תושלם כאשר המחיר ירד מתחת לשפל של יום שישי הקודם (הקו האדום).







מדדי המניות בבורסה האמריקאית,
ארבעת ימי המסחר של השבוע שחלף ייצרו, למעשה, נרות חופפים, המצביעים על מצב של דשדוש. כאמור, זו היתה בלימה בטווח קטן יחסית לירידות החדות מהשבועיים שקדמו. שני נתונים חשובים לדעתי הם:

  1. נפח המסחר בימי העליות קטן מאשר בימי הירידות.
  2. העליות שמהלך התיקון ייצר קטנות יחסית.
הפרשנות המתבקשת (לפחות לדעתי) לשני הנתונים האלה היא שלקונים אין די עצמה, ולכן ניתן לצפות להתחדשות מהלך הירידות. האם זה יקרה מיד עם החזרה למסחר? כמובן שאין לי מושג, ובכל מקרה יש להמתין לאיתותים קונקרטיים.

איתותים כאלה עשויים להתקבל  לא רק מהמדדים "הגדולים", אלא גם ממדדי הסקטורים השונים. מדד אחד  מספק איתות שורט קונקרטי...

XLP 
מדד סקטור מוצרי היסוד מייצר איתות קונקרטי לשורט באסטרטגיית "חזרה למגמה". ירידת המחיר מתחת לשפל של יום חמישי תספק איתות לחנוך עסקת שורט. 







חג שמח ושבוע מסחר מוצלח לכולם! 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה