כמה כסף הפסדת מביצוע פעולות שאתה יודע שאסור לעשות?
למה אתה לא עושה את מה שאתה יודע שעליך לעשות?
למה אתה חוזר על אותן טעויות שוב ושוב?
איך יוצאים ממעגל ההפסדים?
התשובות לכל השאלות האלה נמצאות במרחב המנטאלי...

יום שבת, 5 במאי 2018

ניתוח השווקים לקראת שבוע המסחר הקרוב


היום (5 למאי 2018) נערכת פגישת בעלי המניות השנתית בחברה של וורן באפט (Berkshire Hathaway). זו הזדמנות מצוינת להיזכר באחת מהטעויות שהמשקיע הדגול עשה במהלך הדרך ולהפיק ממנה לקחים...

כידוע, אחד מהקריטריונים המרכזיים של וורן באפט בבחירת החברות בהן הוא רוכש מניות הוא היושרה (integrity) של הנהלת החברה. זוהי גם הדרישה המרכזית שלו מהחברות בהן הוא מחזיק - שמרו על היושרה!

בשנת 2013 הנהלת רשת הסופרמרקטים Tesco בצעה מהלכים שלא תאמו את אמות-המידה של באפט. הוא הביע את מורת רוחו, אבל מימש רק חלק מהחזקותיו בה. שנה לאחר מכן, כאשר ההשלכות השליליות של הפעולות האלה הבשילו, Berkshire Hathaway ספגה כתוצאה מכך הפסד של מעל ל- 400 מיליון דולר.

מה הלקח עבורנו?
כאשר השקעה, או עסקה, פוגשת את הקריטריון של קטיעת ההפסד צריך לממש את כל הכמות!
עבורנו, כסוחרים טכניים לטווח קצר, קריטריון קטיעת ההפסד הוא מחיר ה- stop loss. עבור וורן באפט כמשקיע לטווחים ארוכים הקריטריונים איכותניים (במקרה הזה היושרה של ההנהלה), אך הרעיון דומה. 
כאשר הטרייד מפר את הכללים שלנו מאזן הסיכויים משתנה לרעתנו!

אם אתם מתעניינים במסחר טכני, ורואים בפעילות הזו מקור הכנסה משמעותי עבורכם, 
כדאי לכם לבדוק האם אחת מבין תכניות ההדרכה שלי יכולה להאיץ את הצלחתכם 
ולהקטין את המחירים שתידרשו לשלם בתהליך!



שבוע המסחר שהסתיים,

עבר עלינו שבוע מסחר עתיר ימי חופש לעמי העולם. הדבר מתבטא בעיקר בהקטנת מספר האיתותים הרלוונטיים למסחר המבוסס על מסגרת זמן יומית, ואולי, במידה מסוימת, בפגיעה באמינות המידע שמספקים הגרפים כבסיס לקבלת החלטות.

הרעיון שהוצג בסקירה הקודמת על ה- EUR/JPY נכנס לפעולה ביום שני בבוקר - ללא-ספק מוקדם מדיי, וכן כשל.

זה השבוע השלישי ברציפות שה- USD הוא המטבע החזק ביותר, אם כי עצמת העליות פחתה. גם ה- CAD וה- JPY הפגינו עצמה יחסית. ה- GBP היה המטבע החלש ביותר בשבוע שחלף. הזהב והכסף סיימו את השבוע במחיר נמוך במעט מזה שבו פתחו אותו, אך עדיין עמוק בתוך טווח הדשדוש, ומחירי הנפט שבו לעלות לאחר שבוע של הפוגה.

מדדי המניות בבורסה האמריקאית בדקו השבוע את הממוצע נע 200 פעם נוספת, וגם הפעם קיבלו ממנו תמיכה.

שבוע המסחר הקרוב,

CAD/JPY
הצמד נמצא במגמת עלייה, והנר של יום שישי האחרון מספק איתות רכש באסטרטגיית חזרה למגמה. עליית המחיר מעל לשיא של הנר הזה תשלים את התבנית ותפעיל את הטריגר.








EUR/NZD
מאז אמצע חודש ינואר, הצמד כלוא במעין תעלה עולה. כזכור, במצב כזה אני ממתין לנר היפוך ל-לונג על קו התמיכה או לפריצת קו ההתנגדות שלאחריה ייווצר תיקון שיוכיח שקו ההתנגדות הפך לקו תמיכה.






GBP/AUD
לאחר כחודש וחצי של דשדוש, הצמד שבר בתחילת מאי את קו התמיכה, וביום שישי האחרון מחירו פגש את התקרה של אזור הדשדוש הקודם. התקרה הזו שהיוותה בזמנו התנגדות, אמורה כעת להוות תמיכה. לכן הופעת נר היפוך ל-לונג באזור זה תספק איתות לרכוש את הצמד. (לימוד מסודר ומקיף של מסחר בקווי תמיכה והתנגדות נעשה בקורס מסחר בקווי תמיכה והתנגדות).




מדדי המניות בבורסה האמריקאית,
בסך הכל, מדדי המניות בבורסה האמריקאית דשדשו השבוע. מהבחינה הטכנית שום דבר מהותי לא השתנה השבוע:
  1. הממוצעים הנעים 50 ו- 200 עדיין מצביעים על מגמת עלייה.
  2. הממוצע נע פשוט 200 הוכיח את עצמו השבוע פעם נוספת כתמיכה למחיר.
  3. המשולש המתכנס עליו הצבעתי בסקירה לפני שבועיים עדיין תקף.
הדבר היחיד שמשתנה הוא, כמובן, שהממוצע הנע 50 ממשיך לסגור את המרחק מה- 200, כך שמועד התרחשות ההצטלבות ביניהם הולך ומתקרב.

אגב, בסקטור מוצרי היסוד (Consumer Staples) הממוצעים 50 ו- 200 כבר הצטלבו, כך שהסקטור הזה עבר "רשמית" למגמת ירידה. בסקטור חומרי הגלם (materials) הממוצעים עדיין לא הצטלבו אך המחירים כבר התבססו מתחת לממוצע נע פשוט 200.

לאן ממשיכים מכאן?
כפי שכבר כתבתי לא פעם בעבר, דעתי האישית היא שבסופו של הדבר הדשדוש הנוכחי יוביל לירידות, אך כמובן שהשוק לא מתייחס לדעתי האישית. מבחינת הממוצעים הנעים המגמה היא עדיין מגמת עלייה, ובאופן קונקרטי כל אחד פשוט חייב להמתין לאיתותים קונקרטיים בהתאם לאסטרטגיות המסחר שלו.


שבוע מסחר מוצלח לכולם!





















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה